Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor

Bokade biljetter

OLKA Sportresor AB (härefter OLKA) är förmedlare av biljetter och är inte arrangör av aktuella evenemang.

Bokade biljetter och paket till evenemang är ej återbetalningsbara oavsett deltagarnas personliga omständigheter.

OLKA förmedlar biljetter grundat på att du skall kunna se evenemanget/fotbollsmatchen ovsett vilken dag och tid den spelas. OLKA har inget ansvar för att evenemang blir flyttade, avbrutna eller inställda. Återbetalning medges exempelvis inte vid eventuella avbokningar om match flyttas från planerad dag till annan helg- eller vardag. Om matchen ställs in på grund av dåligt väder gäller matchbiljetten för det nya matchdatumet och OLKA är ej återbetalningsskyldiga för eventuella resekostnader.

Vid matchändring som medför att matchen spelas utanför bokad flygtid gäller följande:
1) OLKA hjälper i första hand till med biljett till annan match under restiden.
2) Om resenären hellre vill boka om sitt flyg och hotell för att kunna se den ursprungliga matchen hjälper OLKA till med ombokning till bästa möjliga pris för resenären. Eventuella merkostnader för detta står alltid resenär för.

Det är normalt sett inte möjligt att boka om eller ändra namn på flygbiljetterna utan extra kostnad och i de flesta fall är det heller inte möjligt att få någon återbetalning vid eventuell avbokning. Kontakta oss för information om vad som gäller för just din flygresa – om flygresan är bokad via OLKA.

OLKA har inget återbetalningsansvar om resenärer blir avvisade från arenan på grund av exempelvis dåligt uppförande eller om resenär, iklädd fel matchdräkt, försöker komma in på fel läktare. Vi rekommenderar er att inte bära halsduk eller matchtröja på arenan. Det är resenärens eget ansvar att sätta sig in i gällande regelverk avseende uppträdande vid varje enskilt evenemang. Det åligger också resenär att kontrollera eventuell ändring av matchdag och speltid då detta är vanligt förekommande. Matchbiljetterna levereras allt som oftast till hotellet som lämnar ut biljetterna till den person som står som kontaktperson på bokningsbekräftelsen. Observera att vissa biljetter kan vara årskort/säsongskort och att det är väldigt viktigt att dessa lämnas tillbaka enligt anvisning annars blir vi tvungna att debitera kund för detta. Vi kan endast garantera biljetter i par om två.

Köpt evenemangsbiljett får inte säljas vidare då detta kan vara otillåtet eller olagligt och kan medföra rättsliga påföljder.

Viktig information gällande Covid-19.

Biljetterna vi erbjuder online baseras på uppdaterade tilldelningar som vi kan erbjuda, allt i samarbete med de officiella partners vi arbetar med och baserat på arenakapaciteten - som kan komma att ändras. Det kan finnas en chans att det evenemang som du vill besöka kommer att förändras när det gäller antalet åskådare.

Följande scenario och lösning ska beaktas:

Matchen/Evenemanget du har bokat ställs in, kapaciteten i antalet åskådare minskas (och klubben cancellerar biljetterna) eller matchen spelas utan publik.

Om en av dessa omständigheter inträffar, har du möjlighet att behålla orderbeloppet som en kredit som kan användas för ett annat evenemang eller en återbetalning för hela beloppet för de delar du har bokat med OLKA. Återbetalningen regleras senast två veckor efter det ursprungliga evenemangsdatumet.

Viktigt! Vi kan bara återbetala för delar som bokats med OLKA. Om du har bokat resa, boende eller någon annan del i ett paket på egen hand erbjuder vi inte någon form av återbetalning eller kompensation.

Flygresan

OLKA ansvarar inte för flygtransport som ingår i paketresan. OLKA ansvarar inte heller för förseningar av bokade flygresor eller anslutningar till avreseorten i paketresan. Respektive flygbolag har egna regler och det åligger resenären att skaffa sig kännedom om dessa. Flygbolagen har heller inget ansvar för övriga delar i paketresan. Flygnummer och avresetider kan ändras - gå därför noga igenom de färdhandlingar du har fått.

Vi reserverar oss för att bagagereglerna kan komma att ändras.

Betalning av resa

Samtliga betallösningar är av OLKA Sportresor AB överlåtna till Klarna Bank AB. Vi använder oss av Klarna Checkout och erbjuder flera alternativ för betalning:

✓ Delbetalning via Klarna
✓ Faktura via Klarna
✓ Betala direkt med Klarna
✓ Kortbetalning med VISA och Mastercard

Villkor för Klarna hittar du i vår kassa under respektive betalningsalternativ.

Klarnas användarvillkor hittar du här.

Vid bokning av eventuell flygresa via OLKA erläggs denna kostnad direkt vid bokningstillfället.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar resenärer att teckna avbeställningsförsäkring via oss för att skydda er mot oförutsedda händelser såsom sjukdom, väsentlig skada i ditt hem, uppsägning av arbete eller dylikt. Vi samarbetar med Solid Försäkringar.

Resehandlingar

Det åligger resenärens att kontrollera att alla resehandlingar är korrekta när dessa har erhållits och omgående påtala eventuella felaktigheter.

Adressändring

Adressändringar inklusive ändring av e-postadress eller telefonnummer efter bokningstillfället måste anmälas till OLKA omgående för att vi skall kunna nå resenär för information om eventuella tidtabellsändringar och annan viktig information inför resan. Eventuell reklamation av resa skall inkomma till OLKA senast 15 dagar efter avslutad resa och skall vara skriftlig. Inkommer reklamation senare beaktas/behandlas den ej.

Övrigt

OLKA reserverar sig för ändring av resplan/resväg och/eller priser som sker under omständigheter utanför OLKAs kontroll såsom höjda transportkostnader, valutaförändringar, förändrat antal resenärer, flygplatsavgifter, flygskatter m.m.

Pass/Visum

Resenären är skyldig att medtaga giltigt pass vid resor utanför Norden. Om visum krävs så är det resenärens ansvar att ordna detta. Detta bör göras innan resa bokas och OLKA tar inget ansvar för om resenärer nekas visum. OLKA tar heller inget ansvar för resenärer som nekas inträde i landet av någon anledning som liggetr utanför OLKAs kontroll.

OBS! För resor till USA gäller särskilda regler som du hittar här.

Åldersgräns

OLKA har en åldersgräns på 18 år för resenärer som vill boka en biljett eller en paketresa. Om ingen i sällskapet är över 18 år kräver vi målsmans underskrift för bokning av resa.

Laddar...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.