Flygvillkor

VILLKOR VID KÖP AV PAKETRESA INKL. HOTELL & FLYG

Vid matchändring som medför att matchen spelas utanför bokade flyg- & hotelldatum gäller följande:

Om kund har bokat flyg & hotell med OLKA flyttar vi flyg- & hotelldatumen så att de passar nya matchdatumet. Observera att justering av flyg- & hotelldatum ej sker per automatik utan kund måste bekräfta de nya datumen till OLKA. Eventuell priskillnad på flyg & hotell pga nya datum står kund för (om ni inte tecknar OLKA's "försäkring mot matchflytt)". 

I sällsynta fall kan du riskera att matchdatumet flyttas och/eller reseperioden behöver justeras/ändras, då matchen/matcherna aldrig bestäms till 100%. Om detta sker kan du aldrig ångra köpet eller avboka (och få en återbetalning) eller byta mot en annan match. Bokade paket är ej avbokningsbara. Det finns möjlighet att teckna försäkring mot matchflytt. Försäkringen innebär att OLKA står för alla kostnader i samband med ändring/förlängning av vistelsen av hotell & flyg som bokats via OLKA.

Om du inte nyttjar utresan för din bokade flygresa, betraktas detta som en "no-show", vilket automatiskt leder till att hemresan avbokas av flygbolaget.
Flygsträckorna på din biljett måste följas i ordningsföljd och om du inte utnyttjar biljetten för en specifik sträcka så avbokas samtliga återstående flygningar på biljetten.


Namn som i pass
Det är ditt ansvar som resenär att namnet på biljetten är korrekt och stämmer överens med ditt pass. Kontrollera att ditt namn är rättstavat och att namnet skrivs på samma sätt och i samma ordning som i passet. Stavningen ska överensstämma med vad som anges i den maskinläsbara delen av passet. De flesta flygbolag kräver att flygbiljetter med felstavade namn eller namn som inte överensstämmer med passet, måste göras om och ibland måste en helt ny biljett ställas ut mot full betalning. Utöver detta kan administrativa avgifter tillkomma. Kontrollera stavning av namn så snart du får din bokningsbekräftelse. OLKA Sportresor AB ansvarar inte för följderna av felaktig information som lämnats av kund. 

Rekommendation
Vår rekommendation vid bokning av fotbollsresa till England, Tyskland, Spanien, Frankrike, Portugal och Italien är att boka in fredag-måndag för helgmatcher då speldagen kan ändras fram till sista veckan. Vissa matcher kan också flyttas till fredag och måndag. Vi hjälper till att boka in extranätter om matchen flyttas. Merkostnad står kund för. Matcher mitt i veckan som är satta till tisdag eller onsdag kan spelas tisdag, onsdag eller torsdag. Vår rekommendation är att åka tisdag - fredag.

Incheckning
De flesta flygbolag erbjuder incheckning online. Vissa flygbolag tar ut en avgift om du inte checkat in online och istället checkar in på flygplatsen. 
För incheckning online skriv in din flygbokningsreferens och ditt efternamn eller email. Online-incheckningen öppnar oftast 24 timmar och stänger 1 timme före avgången.
Om man vill boka sittplats eller extra bagage är det i första hand flygbolaget man ska vända sig till.
Det är ditt eget ansvar som resenär att vara på flygplatsen i god tid före avresa. 
Du hittar information på flygbolagets egen hemsida för regler gällande din resa.

ID-handlingar
Det är ditt eget ansvar som resenär att försäkra dig om att du har de resehandlingar som är nödvändiga för resans genomförande såsom giltigt pass, nationellt ID-kort och visum. Passet måste vara giltigt under hela resans varaktighet. Många länder kräver dessutom att passet är giltigt minst sex månader efter hemresedatum.