Försäkring vid matchflytt

Om ni har bokat en paketresa hos OLKA innehållande flyg, hotell och matchbiljett, erbjuder vi er att teckna vår försäkring vid matchflytt så att ni är skyddade om matchdatumet skulle flyttas.

Vid bokningstillfället har de flesta matcher ett preliminärt datum som sen bekräftas ca 1-3 veckor före matchstart, då de ibland också flyttas till ett annat datum. 

Den absoluta merparten av matcherna spelas lördag och söndag men vissa matcher kan också flyttas till en fredag eller en måndag. Matcher mitt i veckan som är utsatta att spelas tisdag eller onsdag kan istället spelas en tisdag, onsdag eller torsdag. 

Matcher kan även flyttas till en annan vecka pga. europeiska turneringar, inhemska cuper eller TV-bolagens sändningar och eventuellt spelas på ett datum utanför din reseperiod. 

Om ni tecknar vår försäkring vid matchflytt och er match flyttas till ett datum utanför er reseperiod täcker OLKA samtliga kostnader som kan uppstå för flyg och hotell vid anpassning till nytt matchdatum. Notera att försäkringen erbjuds paketresenärer och endast täcker arrangemang (event, hotell och flyg) bokat via OLKA. Försäkringen går alltså inte att teckna vid köp av enbart matchbiljett. 

Exempel: Om en match som har preliminärt speldatum en lördag, istället får bekräftat speldatum måndag, så att ni missar er ursprungligt bokade hemresa med OLKA, går försäkringen in och täcker ändring av hemresa till tisdagen. Försäkringen täcker samtliga kostnader rörande ändring av flygresan samt den extra hotellnatt som behöver bokas på. Notera dock att ändringen kan innebära annat flygbolag och tider samt att sista hotellnatten kan vara av 3-stjärnig standard och förläggas till annat hotell än det som ursprungligt bokats.

Om ni inte har tecknat denna försäkring står ni själva för alla kostnader som kan uppstå i samband med anpassning av er resa i förhållande till nytt matchdatum. Notera att denna försäkring endast gäller vid matchflytt enligt ovan, ej vid sjukdom eller andra personliga omständigheter.