Frågor & Svar

Har du några frågor kring din resa? Vi hjälper dig gärna!

Har du några funderingar?

Här har vi samlat svaren på de vanligast förekommande frågorna som vi får från våra resenärer. Vi hoppas att du ska hitta svaret på din fråga, annars är du varmt välkommen att fylla i vårt kontaktformulär eller ringa oss på 031-137 400 (måndag-fredag, 08:00-17:00).

Varför ska jag boka min paketresa genom OLKA Express?

På OLKA Express sätter vi alltid dig och din upplevelse i fokus; vi har en lång tradition av att arrangera skräddarsydda sportresor och kan våra produkter utan och innan. Vi ger dig alltid bästa service, från bokning till hemkomst, och kan svara på alla frågor som uppstår innan och under din resa, oavsett om du hör av dig till oss via telefon, e-post eller kontaktformulär. Våra resenärer kan alltid känna sig trygga då alla våra bokningar är skyddade genom Kammarkollegiets resegaranti.

 

Hur beställer jag?

Du kan beställa din resa direkt genom vår hemsida. Där hittar du all information om våra resor; priser, tillgänglighet samt information om våra regler och villkor.

 

Hur betalar jag?

Du betalar tryggt och enkelt med Klarna Checkout. I kassan kan du välja flera olika betallösningar och bland annat välja att dela upp din betalning, betala på faktura, kort som VISA/Mastercard, Swish eller direkt med Klarna.

 

 

Kan jag dela upp betalningen?

Ja, du kan dela upp din betalning. Vi använder oss av Klarna Checkout där delbetalning är ett av de betalningsalternativ som du kan välja.

 

Priset på biljetten är inte samma som det vi har betalat. Varför?

Det pris som står på biljetten är ett så kallat ”face value”. Det vill säga det pris som biljetten ursprungligen såldes för. Vi köper våra biljetter av officiella leverantörer och en del av våra leverantörer har också underleverantörer, detta gör att priset stiger marginellt. Tillgång och efterfrågan är framför allt det som styr priset. När en match växer i popularitet stiger efterfrågan och därmed också priset. Om efterfrågan inte är så stor så kan du ha tur och betala ett pris som ligger under face value.

 

Tillkommer det några avgifter?

Nej, priset du ser på hemsidan är slutpriset. Vi lägger inte på några avgifter utan allt är inkluderat i priset du ser på hemsidan. Om du däremot vill delbetala tillkommer det en avgift.

 

Vad händer när jag har bokat?

Efter bokning får du omedelbart en bokningsbekräftelse via e-post med kompletterande information kring din bokning. Om du inte har fått någon bokningsbekräftelse i din inkorg kan den ha hamnat bland din skräppost. Kolla om den finns där och kontakta oss om du inte hittar den.

 

Jag har gjort en bokning, men inte fått en bokningsbekräftelse.

När bokningen är genomförd skickas en bokningsbekräftelse automatiskt till den e-post som angavs vid bokningen. I vissa fall kan bokningsbekräftelsen hamna i skräpposten. Hittar du den inte där så går det bra att mejla oss på [email protected] eller ringa 031-137 400.

 

När får jag biljetterna?

Olika klubbar har olika leveranssätt som också påverkar tiden för leverans. Vad som gäller för just din match finns specificerat både när du väljer din biljett och i din bokningsbekräftelse.

 

Hur får jag biljetterna?

Vi levererar nästan uteslutande biljetter som E-tickets/Print at home tickets, men leverans förekommer även till ditt bokade hotell, rek-brev eller uthämtning på arenans box office. Vad som gäller för dina biljetter kan du enkelt se innan du väljer biljetttyp under "Leverans" samt på din bokningsbekräftelse.

 

Var kommer vi att sitta?

Ni kommer att sitta inom er valda biljettkategori. Exakta platser står utmärkta på era biljetter.

 

Kommer vi att sitta tillsammans?

Under respektive tillgänglig matchbiljett vi erbjuder på hemsidan står det hur många biljetter vi garanterar ihop för just den biljettkategorin under "Sittplatser ihop".

 

Ingår transfer?

Nej.

 

Vad händer om en match flyttas?

Matchbiljetten gäller till det nya datumet. Om du har bokat hotell med oss flyttar vi hotellvistelsen så att den passar nya matchdatumet. Du kan således vara säker på att du aldrig missar matchen! Eventuell priskillnad på hotell pga nya datum står kund för.

 

Om matchdagen ändras, gäller min matchbiljett fortfarande?

Ja.

 

Viktig information gällande flytt av matchdag för fotbollsresor.

Matchdagen kan ändras med kort varsel. Det är kundens ansvar att kontrollera matchernas eventuella ändringar av matchdag och speltider. Matcherna kan komma att flyttas någon dag från utsatt matchdatum på grund av cupspel eller TV-sändningar. Därför rekommenderar OLKA Express dig att förlänga din vistelse med en tredje natt i de fall där det inte ingår en tredje natt i paketresan. Vid helgmatcher rekommenderar vi dig att åka fredag-måndag. Vid bokning av resa fredag-söndag där en matchändring gör att resenären vid ett senare skede måste förlänga resa med en tredje natt hjälper OLKA Express dig att boka om resan, men resenären betalar ombokningskostnaden.

 

Matchdatumet är inte samma på er hemsida som på klubbens?

Exempel: vi har matchdatum lördag och på klubbens hemsida står det söndag.

Det kan ibland hända att vi och klubben har olika matchdatum. Det beror i de allra flesta fallen på att matchdatumet fortfarande är preliminärt. Oavsett så är matchbiljetten du köper av oss giltlig till det faktiska matchdatumet.

 

Går det att avboka?

Bokade biljetter och paket till evenemang är ej återbetalningsbara oavsett resenärernas personliga omständigheter. Om du har betalat med kort kan du ha ett avbeställningsskydd som omfattas av din kortleverantör. Vi rekommenderar dig att kontakta din kortleverantör för mer information.

Vi har ingen möjlighet att återsälja, lämna tillbaka eller avboka biljetter hos våra officiella leverantörer.

 

Går det att boka avbeställningsskydd?

Ja, det går att bokas på i efterhand om ni har valt att betala via faktura och kan endast bokas vid köpt paketresa (biljett + hotell). Kontakta oss på [email protected] för att boka på ditt avbeställningsskydd. Vi samarbetar med Solid Försäkringar som är en stor aktör för reseförsäkringar. Med Solids avbeställningsskydd får du pengarna tillbaka om du eller en nära anhörig blir akut sjuk. Avbeställningsskyddet kostar från 6 %. Priset på försäkringen baseras på resans totala pris per person. För att få en översikt över samtliga premier kan du ladda ner PDF enligt nedan.

Avbeställningsskyddet gäller vid avbokning på grund av:
- Sjukdom, olycksfall eller dödsfall
- Uppsägning av arbete
- Väsentlig skada i ditt hem
- Om ditt resesällskap inte kan resa

För mer information och fullständiga villkor, se produktfaktablad inkl. för- och efterköpsinfo samt villkoren för avbeställningsskydd.

 

Vad är resegarantilagen och hur fungerar den?

Resegarantilagen skyddar resenärer som har köpt en paketresa. Resegarantin innebär att de företag som arrangerar och säljer paketresor måste ställa säkerhet hos Kammarkollegiet. Om researrangören av någon anledning inte kan genomföra resan, t.ex. vid en konkurs, så används denna säkerhet till att ge ersättning åt drabbade resenärer. Resenärerna ansöker om ersättning hos Resegarantinämnden. Före köp av en paketresa kan du kontrollera hos Kammarkollegiet att researrangören har ställt säkerhet enligt resegarantilagen.

Vid följande situationer gäller resegarantilagen:
1. En paketresa blir inställd före avresan från Sverige.
2. Hemtransport pga. ej fullföljd paketresa.

Vid frågor om hur resegarantilagen skyddar din resa, kontakta:
Kammarkollegiet
Box 2218
103 15 Stockholm
Telefon: 08-700 08 00

 

Har OLKA Express ställt säkerhet hos Kammarkollegiet enligt resegarantilagen?

Ja, det har vi. Detta gör vi för att skydda våra resenärer. Här kan du se vilken säkerhet vi ställer.

 

Hur ser vår Covid-19 policy ut?

Biljetterna vi erbjuder online baseras på 100 % arenakapacitet och uppdaterade tilldelningar som vi kan erbjuda, allt i samarbete med de officiella partners vi arbetar med. Arenakapaciteten kan dock komma att ändras. Det kan finnas en chans att det evenemang som du vill besöka kommer att förändras när det gäller antalet åskådare och vi i vår tur inte blir tilldelade biljetterna som vi har köpt in.

Följande scenario och lösning ska beaktas:

Matchen/Evenemanget du har bokat ställs in och kommer inte att spelas vid ett senare datum, kapaciteten i antalet åskådare minskas (och klubben cancellerar biljetterna) eller matchen spelas utan publik.

Om en av dessa omständigheter inträffar, har du möjlighet att behålla orderbeloppet som en kredit som kan användas för ett annat evenemang eller en återbetalning för hela beloppet för de delar du har bokat med OLKA. Återbetalningen regleras senast två veckor efter det ursprungliga evenemangsdatumet. Notera att OLKA inte kan avboka/återbetala bokade biljetter som vi förmedlat annat än vid just nämnda anledningar. Det vill säga, OLKA har inget ansvar vid ev. karantän, inreseförbud eller dylikt.  

Om match/evenemang blir uppskjutna (postponed) med anledning av covid-19 och flyttas till ett senare datum så gäller köpta biljetter till nya datumet.

Viktigt! Vi kan bara återbetala för delar som bokats med OLKA. Om du har bokat resa, boende eller någon annan del i ett paket på egen hand erbjuder vi inte någon form av återbetalning eller kompensation.


Ovan gäller för säsongen 2021/2022.

 

Covid-19 - har ni någon sida där ni samlar all information? 

Ja. Vi samlar all information vi har tillgänglig under "Om OLKA".

Observera att det är kundens ansvar att sätta sig in i länders och arenornas respektive regelverk och eventuella restriktioner.

 

Är alla era biljetter på hemmasektion/neutral sektion?

Ja. Om inget annat tydligt står är alla biljetter vi erbjuder på hemmasektion/neutralsektion.

 

Observera att bortalagets färger inte är tillåtet och att det kan leda till att du blir nekad entré utan någon rätt till återbetalning.

 

För matcher i Champions League är det på vissa arenor ej tillåtet för bortalagets nationaliteter/medborgare att köpa biljetter som vi förmedlar. Kolla med oss innan.

 

Vad är en auktoriserad återförsäljare?

En auktoriserad återförsäljare utses direkt av enskilda klubbar och officiella underleverantörer för att erbjuda fans och resenärer en så säker och pålitlig metod som möjligt för att köpa biljetter. OLKA är stolta över att vara en auktoriserad återförsäljare till många klubbar och då vi har en fast tilldelning för varje match kan vi tillhandahålla alla biljetter vi säljer.

 
Loading...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.